torsdag 3 oktober 2013

Bybygge

Idag började stjärnklubben att välja ut foto från vår fotovägg. De fick välja hur de ville återskapa fotot.  Rita, måla eller bygga.
Det ledde till att samtliga barn valde att jobba individuellt. Många olika sorters tekniker användes. De tecknade o målade med kol, bly, bläck och akryl. De byggde med olika leror, gips, papair-mache och limpistol.
Barnen har jobbat i ateljen i många år och rör sig hemvant, hittar material, kommer med idéer och hjälper varandra. Riktigt härligt att se!
En del av barnen blev klara medan andra kommer fortsätta nästa gång. De som avslutade idag kommer istället att välja ett nytt foto nästa gång. Många av dem vet redan nu vad de vill välja. De har sett vad kompisarna gjort och därigenom fått egna idéer till vad de vill testa härnäst. 
 
skyltmålning
navkapslar
lastbilsbygge
grävskopsmålning
navkapsel
rörbygge
blombygge
blombygge

cafemålning
grävskopsteckning
blombygge

3 kommentarer:

  1. Vilken kreativitet! Vad roligt att barnen kan välja att göra olika saker genom att måla/klistra arbeta i lera och gips. Blir lite fundersam vid limpistolen. I vilken ålder får barnen börja använda den? Idag har vi målat med is (+lite karamellfärg) i vår ateljé. Vi har fryst in färgat vatten i olika små former och satt en pinne i. Hur känns isen? Hur får man ut den ur formen? Vi la även de sista färgade isbitarna på ett fat med olja på. Där blev det spännande former. Hoppas att det är något du/ni kan använda er av också. Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Hej
    Jag har barn i 3-6årsåldern i ateljen. Alla de barnen får använda limpistol. De mindre barnen med en vuxen i början. Vi pratar om att det är varmt och testar att känna på själva pistolen. Dessutom tycker jag det är viktigt att prata om brandrisken. Man lägger inte limpistolen bland brännbart material och när man är klar drar man ut kontakten. Jag använder de pistolerna som är low heat till barnen. I dem blir inte limmet så hett att man bränner sig. Det finns även en större som endast
    vuxna får använda då limmet blir varmare.
    Kul med is. Tänkte jobba lite med frusna isblock i vinter utomhus. I Skåne kan man dock inte vara säker på att det blir minusgrader någon längre tid.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt arbete ni gör m barnen!!

    SvaraRadera